DEMİR İNŞAAT DEKORASYON www.demirinsaatdekorasyon.com
|
Çatı Uygulamarı Hizmetlerimiz;
Çatı izolasyonu, Çatı izolasyon sistemleri, Çatı yapımı, Çatı Onarımı, Çatı fiyatları, Çatı sistemleri, Çatı Kaplama, Çatı aktarma ,ve Her Nevi Çatı İşleri ve Çatı Sistemi Uzman Kadromuz Tarafından Titizlikle Yapılır Çatı İşleri ve çatı fiyatları hakkında bilgi almak için Firmamıza Ücretsiz keşif yaptırabilirsiniz.
Çatı Uygulamaları
Çatı Aktarma,çatı onarım, çatı tadilat olarak bilinen kiremit çatı tamiratları ve çatının yenilenerek ömrünün uzatılması uygulamasıdır. Yapının bulunduğu yerin iklim koşullarına, yapının kullanım amacına, kullanılan malzemelerin ömrüne ve uygulama niteliğine göre belli aralıklarla çatı aktarımının gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Esas olarak işlevini eksik yada kusurlu yerine getiren bir çatı sisteminin detaylı olarak incelenmesi ve gerekli müdahalelerin yapılması esastır. Bu tamirat işleminde çatının su yalıtımı, ısı yalıtımı, yağmur oluklarının yenilenmesi ve izole edilmesi, çatı karkas onarımı gibi çatının tamamı elden geçirilir.
Çatı aktarma uygulamasında, çatının modeline ve bulunduğu bölgenin iklimine göre kiremit altı su yalıtımı yapılmalıdır. Kiremit altı su yalıtım örtüsü ve/veya levhaları kullanılır.
Su yalıtım levhası olarak, marsilya tipi kiremitler için İsoline levhalar kullanılmaktadır. Alaturka (osmanlı) kiremitler için ise Rufoline levhalar kullanılır.
Triotex, Tyvek gibi Su yalıtımı örtüsü, nem ve buhar dengeleyici örtüler ve polyester keçeli ve cam tülü donatılı membranlar da kullanılmaktadır.
Yapılarda ısı kayıplarının önemli bir bölümü yanlış yada eksik uygulanmış çatı ısı izolasyonlarından kaynaklanmaktadır. Örneğin dış cephede uygulanmış bir mantolama ısı izolasyonu sisteminin etkin ve tam verimle çalışabilmesi için, çatıdaki ısı izolasyonunun da tam ve eksiksiz uygulanmış olması esastır. Dolayısıyla bu aşamada doğru uygulanmış çatı ısı izolasyonu gerekmektedir. Çatı yalıtımının en büyük özelliği; yazın sıcak ve nemden, kışın ise yağmur ve soğuktan binayı korumasıdır. Çatı İzolasyonu binaların yapılarına göre genel ve yaygın olarak beton çatı izolasyonu, kiremit çatı izolasyonu ve shingle çatı izolasyonu olarak üç ana başlıkta toplanabilir. Genel olarak uygulamada kullanılan malzemelrer ; buhar dengeleyici örtüler, buhar bariyerleri, baca dibi yalıtım bantları ve mahya havalandırma bantlarından oluşmaktadır. Çatı örtüsünün ısı yalıtım malzemeleri ; anorganik esaslı malzemeler, doğal organik esaslı malzemeler ve suni organik esaslı malzemeler olarak sınıflandırılabilir.
Doğru uygulanmış, çatı ısı izolasyonları sayesinde yazın sıcaktan korunursunuz. Kışın ise sağladığı koruyuculuk sayesinde hem çok ısınır hem de az ödersiniz. Isı muhafaza etkisi olduğu için ev ve benzeri mekanlar da küflenmenin önüne geçersiniz. Ayrıca sosyal sorumluluk gösteren bir vatandaş olursunuz ve az yakıt tüketerek devlet ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra havayı da daha az kirletirsiniz.
Yağmur sularının saçakların kenarlarındaki oluk sistemleriyle toplandığı çatı sistemlerinde uygulanır. Zaman içerisinde ısıl farklılıklardan, güneşin ve kışın kılcal çatlakların suyla dolarak donma esnasındaki genleşmelerden kaynaklanan su kaçaklarının yapıya zarar vermesinin önlenmesi gerekir. Çatı oluklarının durumunun ve mevcut uygulamanın değerlendirilmesinden sonra, oluk içlerinin su izolasyonları yine uygun malzemeler ve uygulama metodları ile yenilenmesi gereklidir. Malzeme olarak kapiler esaslı sürme solüsyonlar kullanılabileceği gibi, farklı fizyokimyasal membranlar kullanılarak da uygulamalar gerçekleştirilebilir.
Yağmur sularının saçakların kenarlarındaki açıktan dolanan oluk sistemleriyle toplandığı çatı sistemlerinde uygulanır. Zaman içerisinde güneşin ultraviyole etkilerine maruz kalan PVC esaslı olukların fiziksel özelliklerini yitirmesinden yada metal oluk sistemlerindeki aşınma ve korozif etkilerden dolayı dere sisteminin işlevselliğini kaybetmesi neticesinde, oluk sisteminin yenilenmesi gerekir. Yapının ve çatı sisteminin mevcut durumu değerlendirilerek, uygun kalite ve özelliklerdeki olukların mevcutları ile değiştirilmesi işlerini içerir.
Temel olarak, yukarıda da bahsedilen çatı ısı izolasyonu işlemleri dahilinde yapılan bir uygulamadır. Özetle yapının çatıdan kaynaklanan ısı kayıplarının önüne geçilmesi ve yapının genel ısı yalıtımı sisteminin efektif çalışabilmesi için gereklidir.
Henüz inşası tamamlanmış bir yapının, veya mevcut çatısı tamamen kullanılamaz haldeki yada çatının tamamen yenilenmesi istendiği haldeki uygulamaların tamamıdır. Yapının tipi, konumu ve kullanım amacı gibi parametrelerin dikkate alınması ile seçilecek bir çatı karkas sistemi inşasından sonra, uygun malzemeler ile su ve ısı izolasyonlarının yapılmasını kapsar.